Halálbüntetés szelfiért Thaiföldön?

2019-04-10 08:54:00 Kail

hírkép

Az alacsonyan repülő gépekkel fotózkodni nem biztonságos, sokan mégis kockáztatnak, a tiltások ellenére is. Úgy tesznek, mintha megérintenék a le- és felszálló gépeket Phuketen.



Phuket nemzetközi repülőtere a tengerparton fekszik, így hétköznapi látvány, hogy utasszállító repülőgépek szállnak fel a strandhoz közeli kifutópályán. Az alacsonyan szálló gépekkel imádnak fényképezkedni a turisták, három évvel ezelőtt ezért szigorú intézkedéseket vezettek be a hatóságok.

A szabályozás ellenére az Instagram továbbra is tele van a híres Mai Khao Beachen készült fotókkal, ami azt mutatja, hogy még mindig sokan kockáztatják egészségüket egy-egy jól sikerült szelfiért. Amellett, hogy nem túl szerencsés a kifutón tartózkodni, a gépek zaja halláskárosodást, a hajtóművekből kiáramló hő pedig égési sérüléseket okozhat. Az egyre szaporodó drónok zavarják a pilótákat, ami szintén balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő.

A Bangkok Post szerint a hatóságok most új biztonsági zónát jelölnek ki a repülőtérhez közel, az embereket pedig kitiltják a kifutó környékéről. Az, aki megsérti a szabályozást, extrém szigorú büntetéssel kell, hogy szembenézzen: akár kivégzéssel is. A helyiek attól tartanak, hogy ez hatással lesz a turizmusra is, hiszen a partszakasz lezárása kevesebb turistát jelenthet.