Egy hónapig együtt élt halott áldozatával

2019-04-02 10:04:00 Kail

hírkép

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi férfi ellen, aki meggyilkolta lakótársát, majd egy hónapig lakott egy szobában a holttesttel.



A vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, rendszeresen fogyasztottak együtt alkoholt. Az elkövető szívességi alapon lakott az áldozat lakásában.

2018. október végén a két férfi ittasan tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett. A vádlott megütötte, majd nagy erővel - késsel - mellkason szúrta a férfit. A padlóra zuhanó áldozatot a hátán is megszúrta, aki emiatt meghalt - derült ki a tájékoztatásból.

Az ügyészség közölte: két nappal a gyilkosság után a vádlott a holttestet egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte, majd a hullával egy lakásban lakott. November közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő medencére és köré mosószert szórt.

A vádlott később a holttestet a ház mögötti mocsaras területen akarta elrejti. Időközben az áldozat ismerősei többször érdeklődtek a sértett holléte felől. 2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse, aki "az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt" bejelentést tett a rendőrségen.

A holttestet a házkutatás során találták meg a rendőrök.