Egy park, ahol 800 macska tombol

2019-03-27 10:16:00 Kail

hírkép

Ha Ön szereti a macskákat, akkor megérti a ciprusiakat. Ők egyenesen imádják őket. Külön parkot építettek nekik.




Az állatok eredetileg egy kolostorban laktak, pontosabban annak kávézójában. Rengetegen voltak, ezért szerelem ide vagy oda, valamit kezdeni kellett velük. Hat évvel ezelőtt kaptak hát saját földterületet a kolostortól, hogy költöznének már oda.

Az állatbarátok is beszálltak: összedobtak 10 ezer eurót, hogy kerítést emeljenek a macskák köré. Hogy a kis kedvencek ne gázoltassák el magukat a közeli autóúton vagy ne tépessék szét magukat a kóbor kutyákkal. Amint kész lett a biztonságos terület, a megunt cicáikat is odahordták dobozokban a környékbeliek. Ma úgy körülbelül 800 négylábú dorombol a Páfosz közeli parkban. Ahova befogadnak minden macskát, legyen az bár sánta vagy beteg.

Önkéntesek gondozzák az állatokat, Dawn Foote és férje, Mark irányításával. A tápot adományokból veszik, onnét származik a sok fekvőhely, tálka, pokróc is. A macskákat persze ivartalanítják, hogy kezelhető szinten tudják tartani a számukat. Bár így is nehéz elképzelni, honnét tudtak 800 nevet előhalászni nekik. Mark állítólag mindegyik cicáét tudja.

Nemcsak látogatókat: örökbefogadókat is vár a ciprusi macskapark Páfosz mellett. Megfelelő papírokkal Ön is hazahozhat innét egy macskát. Eddig 750 cica kelt el így az évek során. De ha ezt macerásnak találja, évi 50 euróval a sajátjaként támogathat egyet a távolból is.

A macskák simogathatók. Ezt ők is tudják és el is várják. Ha egy látogató kis szünetet tart a sétában, máris doromboló had veszi körül.