A maláj tigris

2019-02-19 07:37:00 Ujvári

hírkép

Éljenek a tigrisek! – kiáltott fel Kabir Bedi, aki a Sandokan című tévésorozat főszereplőjeként, annak köszönhetően vált ismertté. A maláj tigris néven elhíresült világsztár örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert hím tigrisét!



A tigriseket meg kell menteni! Ezért is nagyon fontos, hogy személyesen, maga a maláj tigris is megmutatta azt, hogy segíteni lehet a veszélyeztetett állatfajok megóvását, jelen esetben a tigrisek védelmét. Ezért érkezett az budapesti állatkertbe, hogy jelképesen örökbe fogadja annak hús-vér tigrisét.

,,Mindenki emlékszik a Sandokán filmekből a híres ikonikus jelenetre, amikor a tigrissel szembenézve Sandokán átugrott alatta, a tigris pedig felette. ⌊Amikor a filmek készültek⌋ Indiában sajnos még sportnak számított a tigrisek vadászata, (…) manapság viszont nagyon fontos a tigrisek megmentése, akik veszélyeztetettek lettek, főként a vadászatnak köszönhetően" – mesélte a színész.

Ismertebb mozifilmjei még A bagdadi tolvaj, 007-es ügynök – Polipka és a Musza Dagh negyven napja, de kevesebben tudják róla, hogy szerepei mellett békeharcos-küldetéssel is járja a világot. Kabir Bedit február 16-án a Guido & Maurizio De Angelis filmzenei koncert sztárvendégeként az Arénában láthattuk Terence Hill-lel együtt!

Fotók: Facebook