Mindennek a klímaváltozás az oka

2019-02-10 12:34:00 Ujvári

hírkép

Oroszország északnyugati részén ötven agresszív jegesmedve szállta meg Arhangelszk tartomány egy félszigetét, ahol a nyílt utcán támadják meg az embereket.



Bemennek a házakba is, ahol élelmiszer után kutatnak. Mindennek a klímaváltozás az oka: olvad a jég, ezért a jegesmedvék kénytelenek délebbre húzódni, ha nem akarnak éhen halni.

A félszigeten egy katonai támaszpont van, körülötte egy kis városka mintegy háromezer lakossal. A katonák le akarják vadászni a jegesmedvéket, de ezt nem tehetik meg, mert azok védett állatoknak számítanak Oroszországban.

Kéréssel fordultak Moszkvához, de ott a környezetvédelmi minisztérium elutasította az ötletet, hogy lőjék ki az agresszív jegesmedvéket. Ezért rendelte el a helyi elöljáró a szükségállapotot az agresszív jegesmedvék miatt. Moszkva küldöttséget menesztett a távoli vidékre, hogy kiderítsék: mit lehet kezdeni az agresszív jegesmedvékkel, akik táplálék után kutatva, még az embereket is megtámadják Oroszország északnyugati részén Arhangelszk tartományban.

Fotó: www.rt.com