Cannes-ig juthat el Ön is a filmjével!

2019-02-07 20:06:00 Kail

hírkép

Cannes-ban mérkőzhetnek meg a legjobb magyar telefonos kisfilmek.



Indul az első hazai telefonfilmes fesztivál. A szervezők olyan alkotásokat várnak, melyeket teljes egészében mobiltelefonnal rögzítettek. A vágás módja már nem mérvadó, azt bármilyen eszközön elvégezhetik az alkotók.

Az időtartamot illetően csak felső határ van, alsó nincs: legfeljebb három perces művekkel lehet indulni. Technika kikötés azon túl nincs, hogy a filmet mobiltelefonnal kell forgatni - ezt a zsűri külön módszerrel ellenőrzi. Műfajként bármi szóba jöhet, még reklám is. A nevezés ingyenes.

Egy induló egy alkotással pályázhat, kizárólag elektronikus úton, bármely fájlküldő rendszeren keresztül, a film@mobilfilmfesztival.hu email címen. A kisfilmhez csatolni kell az alkotó nevét, címét, email címét, telefonszámát, az alkotás címét és a rögzítéshez használt telefon típusát. A magyarországi szervezők külön díjazzák azokat az alkotásokat, melyek az Otthon témakörben készülnek. Külhoni magyarok is részt vehetnek a versenyen.

Az I. Magyar Telefonfilmes Fesztivál 10 magyar győztesének filmjei bekerülnek befutóként a Cannes-i Global Shortfilm Award mobiltelefonos szekciójának döntőjébe és a díjkiosztó gálaest napján, május 25-én bemutatják azokat. Itthon ezt megelőzően sajtónyilvános eseményen jelenti be a szervezőbizottság a tíz döntőbe jutott alkotást.

További információk: www.mobilfilmfesztival.hu