Ilyen lesz a táncfarsang Nyíregyházán

2019-01-28 16:03:00 Kail

hírkép

Két nagyszínpadi és öt kamara-előadással várják a közönséget a február 2. és 7. között megrendezendő Táncfarsangon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.



Az idei program újdonsága, hogy a Krúdy Kamarában megtartott öt előadásra külön bérlet is vásárolható - közölte honlapján a színház.

Szombat este az Usine 1.84 formáció Tókos Attila és ifj. Zsuráfszky Zoltán  Közelítés című koreográfiáját adja elő, Melinda álma címmel pedig Szeri Viktor darabját láthatja a közönség.

Hétfőn, február 4-én a dot.Consla mutatja be I Hear You című táncelőadását Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint élő zenei kíséretével. Grecsó Zoltán pedig Esterházy Péter Oratorium Balbulum című drámájából készített, Dadogó szimfónia című koreográfiáját hozza el a nyíregyházi közönségnek.

A kamarabérlet utolsó előadását, Gulyás Anna Fekete kutya című táncszínházi produkcióját saját társulata, a Compagnie interContemporain (C.iC) mutatja be február 7-én.

A nagyszínpadi produkciók közül elsőként a Táncforgatagot, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és a Nyírség Táncegyüttes kétfelvonásos, közös műsorát láthatja a közönség vasárnap. Február 7-én pedig a nyíregyházi művészeti iskolához egy budapesti intézmény csatlakozik: a Tavaszi áldozat/Ébredj! című előadás első felvonásában a Nemes Nagy Ágnes Művészeti szakgimnázium táncos hallgatói, a másodikban pedig a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium kortárs-, moderntánc tagozatának diákjai lépnek színpadra.