Bandaháborút vívnak a majmok Malajziában

2019-01-28 15:48:00 Kail

hírkép

Botokkal felfegyverkezve kocognak Kuala Lumpur elővárosában a polgárok, akiknek autóit rendszeresen fosztogatják a majmok elszánt bandái. A mintegy nyolcmilliós nagyvárosban nem véletlenül szaporodtak el a majmok: Kuala Lumpur rohamos terjeszkedése elvette az életterüket.



Beépült a dzsungel és a majmok elveszítettek szinte mindent, amihez korábban generációkon át hozzászoktak. Sokan elpusztultak...

A túlélők viszont bandákba szerveződve fosztogatják a házakat és az autókat. Olykor a bandák egymással is háborúznak, éppúgy, mint a gengszterek. A terület felosztása a tét - számol be helyszíni riportban a londoni Guardian. Ki tudja, mit hoz a jövő hiszen Malajzia fővárosa egyre jobban terjeszkedik.

1980-ban Kuala Lumpurnak még csak egymillió lakosa volt. Ma már nyolcmillió. 2030 táján meghaladja Malajzia fővárosának a lakossága a 10 milliót! Ráadásul az emberek egyre gazdagodnak: nagyobb házakat építenek. A majmok pedig végképp kiszorulhatnak onnan, ahol évszázadokon át éltek. De ezzel csak néhány állatvédő törődik.

Az emberek többsége csendes háborúban áll az őslakos makimajmokkal, akik nemigen tudják, hogy mihez is kezdjenek magukkal. Néhányan állatkertbe kerülhetnek, de ez nem megoldás a többség számára. Így érthető, ha a fiatal majmok gengszterré válnak: mindent ellopnak, ami a kezük ügyébe kerül! Közben egymással is háborúznak, de sejtik: vesztésre állnak a nagy túlélési háborúban az emberekkel, akik beépítik a dzsungelt Malajziában, ahol a makimajmok csontjain épül a civilizáció Kuala Lumpurban...

 

Fotó: Culture Trip