Megjött Charlie, a gólya!

2011-03-07 04:03:00 szorenyi.p

hírkép

Több mint 1 hetet késett Charlie. Vörsre már nagyon várták a gólyát. A madár már 13 éve rendszeresen nálunk tölti a nyarat. Az idén új fészket kell rakjon, mert a régi tönkrement.



A somogyi településen az elmúlt 2 hétben aggódva figyelték, hogy mikor érkezik Charlie. Március elején ugyanis már a fészkének szépítgetésével volt elfoglalva az elmúlt időkben. Így várta párját, de most egyikőjük sem érkezett időben.

Végül is pénteken befutott a hím, bár meglepve tapasztalta, hogy fészke kissé átalakult. Novemberben ugyanis a fészek nagy súlya alatt eltört a tartókosár, ezért le kellett szedni. A szakemberek kicserélték a vasszerkezetet, és a régi, már 80 centiméter magasra rakott fészekből egy alapot visszatettek, amit persze a madárnak még építgetni kell tovább.

A vörsiek szeretett gólyája 13. éve jár vissza, s hogy valóban nem más bitorolja a fészkét, arra a polgármester szerint az is bizonyság, hogy egyik szárnya a fészekért vívott küzdelemben két éve megsérült. Az azóta kissé lógó szárny kétséget kizáró ismertetőjele lett.



Miután megjön Charlie hamarosan beköszönt a tavasz.