Egyetemi tanár és üzletasszony

2019-01-23 07:46:00 Dósa Judit

hírkép

Ling-Balogh Erna (27) ma már a Kalliopé Kiadó vezetője. E mellett, a 2018-ban is az ország legjobb karának választott ELTE Bölcsészettudományi Karán tanít.



Tanítványai így írnak róla a híres-hírhedt Mark My Professor oldalon, ahonnan minden diák tájékozódik tárgyfelvétel előtt: „Erna egy tündér, nagyon fiatal, de elképesztően okos, extrém segítőkész és emberséges. A követelmény simán teljesíthető, de közben az óra hasznos, tökéletes az egyensúly. Mindenkinek nagyon ajánlom!”

Erna órái különösen értékesek egy olyan karon, ahol főként elméleti oktatás folyik. A szemtelenül fiatal tanárnő saját munkahelyi gyakorlatából vett példákkal, esetekkel igyekszik szemléltetni a helyzeteket, melyekkel kezdő szerkesztőként, kiadói munkatársként találkozhatnak a hallgatók. Nem sok 27 éves nő mondhatja el magáról, hogy saját kiadója van, de sokan nem is dolgoznak annyit és olyan keményen, ahogyan Ling-Balogh Erna, hogy valódi csapatot, közösséget kovácsoljon íróiból, munkatársaiból. Kiadója főként szórakoztató irodalommal, útikönyvekkel és különböző műfajú regényekkel foglalkozik.

A Kalliopé Kiadó épp átszervezés alatt van, Erna ugyanis csak nemrégiben vette át a korábbi tulajdonostól. A változtatások lassan, de biztosan zajlanak, a lelkes vezető és csapata olyan friss, fiatal kiadót szeretne bevezetni a magyar könyves piacra, ami minőségével és szellemiségével maradandó értéket képviselve vonul be az irodalomtörténetbe.

Fotók: Földi Pál; Facebook