Szlovákiának fontosak a magyarok

2011-03-04 10:03:00 superadmin

hírkép

Szlovákiában kedvelik a magyar turistákat. Többek között ezt tudhattuk meg az Utazási Kiállítás szlovák standján, ahol a szakmai nap keretében a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója tájékoztatta az újságírókat



Elmondása szerint a cseh és lengyel turisták után a legtöbb vendég Magyarországról érkezik Szlovákiába. Eddig főképpen télen szerettük élvezni a szlovákiai sípályák nyújtotta örömöket. A legkedveltebb úticél még mindig Donovaly.

A jó kapcsolatra jellemző, hogy a kolontári iszapkatasztrófa után kétszáz károsultat láttak vendégül itt tavaly decemberben a helyi turisztikai hivatal vendégeként. Idén szeretnének a náluk rendezendő Jégkorong Világbajnokságra minél több magyar vendéget Szlovákiába csábítani.

Természetesen nem csak téli programokat kínálnak északi szomszédaink, hiszen Pozsony és Kassa kulturális látványosságait egész évben érdemes felkeresni. A hangulatos sajtótájékoztatóról természetesen nem hiányzott a szlovák gasztronómia színes palettája, bőségesen fogyott az asztalokra kitett Becherovkából és füstölt sajtból is.