Mitől zihált Németh Lajos?

2011-03-04 10:03:00 szorenyi.p

hírkép

A kereskedelmi televíziók kora óta tudjuk, hogy az időjárásjelentés egyfajta show-műsor. Ehhez pedig arcok, egyéniségek kellenek. Ilyen Németh Lajos meteorológus is, akivel a Derűs Évek online magazin készített interjút.



Harmincnégy éve ismeri a nagyközönség, az első nyilvános szereplése 1977. január 17-én a Kossuth Rádió Déli Krónikájában volt, majd délután megszületett a lánya. Majd következett a televízió, előbb az állami, majd a tv2. Mindenütt mosolyog, mert azt tartja, hogy a derű érték. A derűhöz pedig fittnek kell lennünk. Lajos sem volt mindig az.

42 évesen - évekkel ezelőtt - gyerekeivel együtt egy futóversenyen vett részt. Alig élte túl, ráadásul gyermekei szemében meglátta, hogy leírták. Aranyos a papa, de nem tudja velünk tartani a tempót. Akkor elhatározta, hogy igenis együtt akar élni velük a sport területén is. Éttől kezdve szép csendesen el kezdett edzeni, először csak kis köröket futott a szigeten, aztán mindig növelve a távot, végül az ötvenedik születésnapján lefutotta a marathoni távot, 42 km-t.

Feleségét 37 éve ismerik a család azonban már egy kicsit szétszaladt. Ezekről és a finnországi kapcsolatairól Németh Lajos beszél a Derűs Évek magazinban.



Németh Lajos az egyértelmű időjárást szereti.