Rendőr volt az orosz sorozatgyilkos

2018-12-11 09:06:00 Kail

hírkép

Összesen 78 nőt gyilkolt meg Mihail Popkov, aki Irkutszk városában teljesített szolgálatot Szibériában. 2015-ben már életfogytig tartó börtönbüntetést kapott 22 nő megölése miatt. Most a börtönben még 59 gyilkosságot vallott be, de az ügyészség csak 56-ot fogadott el, mert három esetben hiányoztak a bizonyítékok. Most újabb életfogytig tartó büntetést kapott a rendőr, aki a pszichiáter szerint gyilkolási kényszerben szenvedett.



Mi volt a módszere? A szerencsétlen nőket randevúra hívta, melyet egy rendőrautóval bonyolított le - szolgálat után. A nők nem gyanakodtak a rendőrre és ez lett a vesztük. A gyilkosság után gyakran maga a rendőr vizsgálta ki a saját ügyét! Végül Vlagyivosztokban tartóztatták le és első menetben 22 nő meggyilkolását bizonyították rá. Ezzel még nem ő volt a rekorder az orosz sorozatgyilkosok között, mert 1994-ben Andrej Sikatilot 53 nő és gyereklány megölése miatt végezték ki Rosztov városában. A gyilkosságok jórészét még akkor követte el, amikor fennállt a Szovjetunió, de akkor nem vizsgálták ügyét, mert a hivatalosan álláspont szerint "sorozatgyilkosság a Szovjetunióban nem lehetséges".

Mihail Popkov rendőr most megdöntötte a rekordot: összesen 78 esetet bizonyítottak rá. A most 54 éves férfi 18 és 50 év közötti nőket gyilkolt. Háromnak megkegyelmezett - az államügyész szerint azért, mert visszautasították, hogy meghívja őket egy italra. Azok a nők, akik elfogadták a meghívást, "rögtön halálra ítéltettek" - áll a Siberian Times beszámolójában. A gyilkosságokat különös kegyetlenséggel követte el, néhány áldozaton 145-170 késszúrást találtak a boncolásnál.