Szerdán újabb karácsonyi kalandok várnak

2018-11-19 18:14:00 Kail

hírkép

Ha szívesen hallana izgalmas, netán bizarr karácsonyi szokásokról, ott a helye szerdánként délután 6 órakor a Vörösmarty téren, a Hüttében. Egy igazi világutazó, Kiss Róbert Richard mesél ott olyankor arról, hogy mit látott az ünnepen a Föld különböző részein.



Most szerdán Hongkongig röpít el bennünket a Prima Primissima-díjas újságíró, aki Bán Teodórának, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatójának felkérésére mesél szerda esténként a Vörösmarty téri karácsonyi vásár hüttéjében a világ híres karácsonyairól.

A világutazó sokféle módon töltötte már az ünnepet. Egyiptomban giccses műanyag rénszarvasok és műhó mellett, Münchenben a Városháza előtti forgatagban, New Yorkban pedig a filmekről mindenki által ismert aranydíszes jégpályánál a Rock, vagyis a Rockefeller Center előtt. Meg még máshogy is - szerdán újabb ünnepi szokásokról hull majd le a fátyol.

Azt vallja: nagyon szép az otthoni karácsony, de az sem ördögtől való, ha szállodában töltjük az ünnepet. Mert a lényeg az, hogy a szeretteinkkel töltsük. Kiss Róbert Richard karácsonyi kalandjaiból már a múlt héten is adott ízelítőt. Most új úti célok várják mindazokat, akik ott lesznek szerdán délután 6-tól a Belvárosban, a világ egyik legszebb adventi vásárában, a Vörösmarty téren.