Két hét és indul az adventi forgatag Óbudán

2018-11-16 14:57:00 Kail

hírkép

Idén is felölti ünnepi pompáját az óbudai Fő tér és Szentlélek tér, ahol az Advent Óbudán 2018 karácsonyi programjai meghittséget varázsolnak a karácsonyvárás időszakába. Zenei fellépők sora, gyermekprogramok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány várja a látogatókat november 30-tól.



A már hagyományos karácsonyi programsorozat Fő téri vásári forgatagában ott lesz a kisgyerekek nagy kedvence, a műemlék körhinta, a nagyobbakat a karácsony ízei és színpadi néznivalók sora várja. Az adventi hétvégeken már péntektől egymást váltják a színpadon a neves fellépők. Zenél majd a Dresch Vonós Quartet, az Eastwing Group, a cimbalomművész Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbaliband, a Csintekerintővel érkezik Bognár Szilvia és zenekara, fellép a Muzsikás Együttes, a Makám, a Magyar Vista Social Club, a Romengo. December 7-én a Kolompos koncert után érkezik a Mikulás a Vitéz László bábjátékkal. Színpadra lép Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Bolyki Soul & Gospel is.

Advent záró hétvégéjén Takáts Eszter, Szirtes Edina Mókus, a Belvárosi Betyárok, az Animus Csengettyű Együttes, a Mágustones Vonulós Együttes és a Zuboly lép színpadra. December 23-án Gryllus Vilmos Karácsonyi angyalok koncertje teszi még méltóbbá az óbudai karácsonyi készülődést. A Fő téri produkciókat a Kaláka koncert zárja.

Az Advent Óbudán karácsonyi rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója november 30-án délután 6-kor lesz, Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere az adventi fények felkapcsolása után hivatalosan is átadja a korcsolyapályát a közönségnek. Ezt követően Pavuk Patrícia többszörös magyar műkorcsolyázó bajnok és tanítványai tartanak bemutatót a jégen, hogy kedvet teremtsenek a sportoláshoz.

Az adventi ünnepek kezdetével idén is két helyszínen nyílnak meg a korcsolyapályák. A Fő téri jégpálya a hét minden napján 8.00 - 22.00 óra között, a Csobánka téri a hét minden napján 8.00 - 20.00 között várja a jeges sport híveit. A korcsolyatudás sem alapkövetelmény, hiszen a szolgáltatások között ingyenes oktatás is van. Ennek időpontjai: első hétvége 2018.12.08-09., utolsó hétvége: 2019.01.26-27.

Fotó forrása: ittlakunk.hu