Mássza meg az Everestet a fotelben!

2018-11-04 11:10:00 Kail

hírkép

Már a világ tetején vagy akár a Grand Canyon mélyén is állhatunk anélkül, hogy kimozdulnánk a szobából.



A virtuális valóság (VR) számos iparágat alakít át, a számítógépes játékoktól kezdve a filmgyártáson át a művészetig. A turizmus sem maradhatott ki, egyre több ügynökség készít  valósághű felvételeket az általa reklámozott helyszínekről - így a leendő kliensek szinte körbejárhatják, mielőtt a valóságban is megnéznék őket. Most már az egzotikus szigetektől kezdve a világ legmagasabb pontjáig terjed azoknak a nevezetességeknek a listája, melyeket a technológiával otthonunkból virtuálisan felfedezhetünk, ha megvan a szükséges eszközünk és a hozzáférésünk. Kalandnak sem utolsó!

Az EVEREST VR segítségével bárki profi hegymászónak érezheti magát, anélkül, hogy a valóságban is harcolnia kellene a természeti elemekkel. Az izlandi Sólfar Studios és az RVX fejlesztése hiperrealisztikus grafikákon alapszik, melyeket több mint 300.000 nagy felbontású fotóból raktak össze. Az alaptáborból indulva virtuálisan végigmászhatjuk azokat a veszélyes helyszíneket, ahonnan sajnos oly sokan nem tértek vissza, végül pedig a csúcson állva ünnepelhetjük meg, hogy virtuálisan feljutottunk a világ tetejére.

Elérhető: Oculus Rift, HTC Vive, Playstation VR

A Grand Canyon VR Experience egy kenuban evezve kalauzol végig minket a Colorado folyó vadregényes kanyonján. Nappali és éjszakai módban is lehet használni, beállításonként változó hangokkal és képi világgal, a helyszínre jellemző állat- és növényvilággal.

Elérhető: HTC Vive, Oculus Rift, OSVR

De elindulhatunk Tahitire is. Rövid, de annál hatásosabb élmény, ami ha nem is váltja ki, de mindenképpen meghozza a kedvet egy látogatásra a meseszép polinéziai szigetre. A Digital Domain Tahiti mellett Új-Zéland, Olaszország, Hawaii és Izland legszebb tájaira is elrepít a virtuális valósággal, így ha egy hosszabb utazás nem is fér bele, 5 perc alatt úgy érezhetjük, hogy ott vagyunk a tengerparton, a világ másik végén.

Elérhető: Google Daydream, Samsung Gear, Oculus Rift, HTC Vive