F16-osok kísérték Amszterdamba

2018-10-07 18:17:00 Kail

hírkép

Verekedés a repülőgép fedélzetén: a személyzet nem tud megfékezni egy dühöngő utast! Ezt jelentették egy Abu Dhabiból Amszterdam felé tartó menetrendszerű járat fedélzetéről.



Hollandiában nem viccelnek a biztonsággal: két F 16-os vadászgép emelkedett a magasba, hogy reagáljon a segélyhívásra. A légierő gépei a repülőtérre kísérték a polgári repülőgépet, melynek fedélzetén sikerült megfékezni a dühöngő utast. Szeptember 11 óta Hollandiában semmit sem bíznak a véletlenre: a pilóták olyan parancsot is kaphatnak, hogy lőjék le a gépet, ha azt terroristák kerítették hatalmukba. 2001 szeptember 11-én iszlamista terroristák utasszállító gépeket foglaltak el, majd a megszerzett gépekkel terrorakciókat követtek el New Yorkban és Washingtonban.

A dühöngő férfit elmegyógyintézetbe vitték, hogy megvizsgálják – közölte a légierő szóvivője Hollandiában. Azt nem árulta el, hogy melyik légitársaság gépéről volt szó, mert ezzel ártott volna a szóban forgó cég érdekeinek. Az utasok közül néhány embert kórházba vittek kisebb sérülésekkel, melyeket akkor szereztek, amikor a személyzetnek segítettek megfékezni a dühöngő férfit az Abu Dhabiból Amszterdamba tartó gép fedélzetén.