Felgyorsul Ferihegy

2018-09-19 10:08:00 Kail

hírkép

Hetven új útlevélellenőrt alkalmaznak a Liszt Ferenc repülőtéren, hogy ne kelljen hosszasan sorban állniuk azoknak, akik nem schengeni országokból érkeznek Budapestre. De más módszereket is vetnek be a minden korábbinál nagyobb forgalom felpörgetésére.



Egyre több utas fordul meg Ferihegyen, vannak olyan napok, mikor az 50 ezret is eléri a számuk. Ez új megoldásokra ösztönzi a repteret üzemeltető Budapest Airportot. Információink szerint nemrégiben 70 új útlevélellenőrt vettek fel, jövőre pedig nyolc új biometrikus útlevélolvasó gép is szolgálatba áll.

Hogy ne kelljen végtelennek tűnő időt eltölteni a biztonsági ellenőrzésre várva, a mostani 7-7 sor mellé mindkét terminálon egy nyolcadikat terveznek kialakítani és sormenedzsereket is felvesznek, hogy szükség esetén a 2B-ről a kevésbé zsúfolt 2A-ra irányítsák át az utasokat.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér rekordforgalmat bonyolít mostanában, az év végéig elérheti a 15 milliós utasszámot. A több utas több autót is jelent a parkolóban, amit októbertől le is zárnak, hogy a helyére parkolóházat építsenek.