Hévíz követi Budapestet

2011-02-24 08:02:00 szorenyi.p

hírkép

Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló - ezek a három város áll annak a listának az élen, amely a legnépszerűbb turisztikai célpontokat tartalmazza. A 10-es listába ismét bekerült Gyula és Bük.



A lista a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma alapján készült. Az első három helyen Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló áll. A belföldi utazók körében Budapestet Hajdúszoboszló és Sopron követte, Bük és Gyula pedig ismét bekerült a legnépszerűbb tíz magyarországi város közé.

A Magyarországra látogató külföldiek körében Budapest mellett 2010-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek: Hévíz, Bük, Hajdúszoboszló és Balatonfüred, Debrecen pedig bekerült az első tízbe.

2010-ben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma Sopronban 17,8%-kal emelkedett, a külföldi és a belföldi kereslet itt hasonló arányban növekedett. Bük esetében a 25,1%-os növekedés döntően a belföldi kereslet emelkedésének köszönhető. Budapesten és Hévízen is egyaránt bővült a külföldi és a belföldi vendégforgalom, Hajdúszoboszlón és Zalakaroson a belföldieknek, Sárváron és Debrecenben a külföldieknek köszönhető a növekedés.



A fővárost 5,8 millió turista kereste fel 2010-ben.