Így választunk mi, magyarok

2018-07-09 15:43:00 Kail

hírkép

Az árakra érzékenyebbek vagyunk a nyugat-európai országok turistáinál, de az úti célokat illetően bátrabban döntünk, mint mondjuk a kínaiak vagy az amerikaiak – állítják a szakértők.



A világ különböző országaiban eltérő tendenciák figyelhetők meg a külföldre irányuló turizmusban, az utazók választásait ugyanis más-más tényezők befolyásolják. Az amerikai és az ázsiai turisták körében például az elmúlt évek terrorcselekményei után visszaesett az érdeklődés az európai városok iránt, közülük sokan a belföldi turizmust részesítették előnyben a híradások miatt. Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szerint a magyar turisták világviszonylatban a bátrabbak között vannak, de a mi választásainknál is szerepet játszanak a biztonsági tényezők.

A Kossuth rádió adásában a szakértő elmondta, hogy a magyar turisták a lehető legjobb ár-érték arányt keresik, fontos a földrajzi távolság és az utazási idő, a hazai utazók elsősorban a tengerpartokat részesítik előnyben a nyaralásoknál. Emellett az ellátás minősége is fontos szempont a választásnál és a fakultatív programokra is nyitottabbak vagyunk az átlagnál, szeretjük aktívan eltölteni a nyaralást.