Középpontban a női vízilabda

2018-06-19 21:05:00 Kail

hírkép

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott nyári felkészülése során a Vodafone Kupán mutatkozik be a nagyközönség számára. A tornát négy ország, Magyarország, az Egyesült Államok, Ausztrália és Japán részvételével június 27-29. között rendezik a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.



A Vodafone Kupa idén nyáron a barcelonai vízilabda-Európa-bajnokságra való hangolódás jegyében zajlik, amelyen bemutatkozik a hazánkat képviselő női válogatott keret. A nemzetközi felkészülési tornát június utolsó hétvégjén rendezik, az ellenfelek között találjuk az olimpiai-, és világbajnok Egyesült Államokat, valamint Ausztrália és Japán válogatottját.

A női vízilabda-válogatott címvédőként utazik Barcelonába július 14. és 27. között, miután 2016-ban megnyerte a belgrádi kontinensviadalt. A csapat felkészülésében két rangos nemzetközi torna szerepel, amelynek első állomása a hazai pályán rendezett Vodafone Kupa.

„Azért is választottam tengerentúli ellenfeleket a Vodafone Kupára, hogy ha esetleg nem játszunk a Világliga Szuperdöntőjében, ami végül bekövetkezett, akkor se teljen el úgy a nyár, hogy a csapat, a bekerülő fiatalok ne tapasztalják meg testközelből a nemzetközi trendet. Feltétlen hasznos meccsek lesznek ezek az Európa-bajnokságra, ahol több riválisunk is ilyen stílusban vízilabdázik” – fogalmazott Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A csapat játékosa, Gurisatti Gréta rendkívül motivált, mint mondta: „Az év legfontosabb eseménye egyértelműen a barcelonai Európa-bajnokság lesz, nekünk addigra, vagyis július közepére kell csúcsformában lennünk. A Vodafone Kupa kiváló alkalom arra, hogy lemérjük, hol tartunk, de miután hazai közönség előtt játszunk, nagyon odatesszük majd magunkat minden meccsen, hiszen ez a legkevesebb, amit megérdemelnek a szurkolóink.”

„Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a nagy nemzetközi megmérettetések főpróbájaként számon tartott Vodafone Kupa keretében, a világ elitjébe tartozó válogatottak meghívásával járulhatunk hozzá a magyar csapat EB felkészüléséhez – nyilatkozta Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke. – „A hazai vízilabdások példa értékű eredményeit szinte kivétel nélkül mindenki elismeri, és ahogyan a vízilabda sportban a sportolóink, úgy az üzleti életben a Vodafone is a világszínvonalú minőségét tekinti elsődlegesnek” – tette hozzá a telekommunikációs vállalat képviselője.

A Vodafone Kupára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Magyar Vízilabda Szövetség oldalán lehet.

A Vodafone Kupa mérkőzései (június 27–29.):

június 27. (szerda) 17:00 Ausztrália–USA 18:30 Magyarország–Japán

június 28. (csütörtök) 17:00 USA–Japán 18:30 Magyarország–Ausztrália

június 29. (péntek) 18:45 Japán–Ausztrália  Magyarország–Ausztrália 20:15 Magyarország–USA

A női válogatott Európa-bajnoki bőkerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE)