Vegyen bútort a párizsi Ritzből

2018-04-13 18:42:00 Kail

hírkép

Az aukción különleges darabokat is elárvereznek a hírességek kedvenc párizsi szállodájából.



Ernest Hemingway, Coco Chanel, Diana hercegnő, Marcel Proust és még számos híresség neve fémjelzi az ikonikus Ritz Paris hotelt, ahol most olyan bútorokhoz is hozzá lehet jutni, amelyek egykor az ő kényelmüket is szolgálhatták. Az Opéra Garnier épületétől mindössze 500 méterre, a Vendôme téren található hotel ugyanis nagyszabású aukciót rendez, amelyen 10.000 tárgyat, köztük számos luxusbútort árvereznek el.

Az aukció április 17 és 21 között lesz, a hétvégén azonban már bemutatnak 3.500 tárgyat, amelyekre lehet majd licitálni. Ezek között van egy 19. századi kád, függönyök, kanapék és egy hárfa is, valamint számos olyan tárgy, amelyek egykor a híres Hemingway Bar enteriőrjét gazdagították. A darabok egy részét az Artcurial oldalán is meg lehet megtekinteni. Egy terítő kikiáltási ára 100 euró körül mozog majd, a bútorokat, festményeket és szobrokat illetően azonban a felső határ a csillagos ég, hiszen igazán különleges relikviákhoz is hozzá lehet majd jutni az aukción.

A Ritz Paris történelmileg is jelentős helyszín, hiszen 1898-ban nyitotta meg a kapuit, és bár a történelem viharai nem kímélték, a mai napig az egyik legmenőbb a párizsi szállodák között. Négyéves felújítás után - a most licitre bocsátott tárgyak a legutolsó felújításkor kerültek a raktárba -, 2016 óta fogad újra látogatókat. Tragikus események is kötődnek a hotelhez: 1997-ben itt vacsorázott Diana hercegnő Dodi al-Fajeddel, mielőtt életüket vesztették volna Párizs belvárosában egy autóbalesetben.