Távozik a VisitBritain Magyarországról

2011-02-21 09:02:00 szorenyi.p

hírkép

Egy évvel a londoni olimpia előtt a VisitBritain kivonul Magyarországról. A lépést költségcsökkentéssel magyarázzák. Az igazi ok az lehet, hogy britek egyre kevésbé érdeklődnek hazánk iránt.



Hosszas levélben magyarázza a VisitBritain, a Brit Turisztikai Hivatal, hogy miért vonul ki Magyarországról, a sorok között azonban fellelhető, hogy a költségcsökkentést a számukra nem fontos országokban működő tevékenységek leépítésével próbálják megvalósítani.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben a következőképpen fogalmaznak: a VisitBritain költségvetésének 2010. októberben bejelentett 34 százalékos csökkentésére miatt a szervezet kivonul egyes piacokról, és jelentős profiltisztítást hajt végre, hogy az ország érdekét szolgáló marketingcélokra a lehető legtöbb erőforrás álljon rendelkezésre. A VisitBritain összesen 14 piacon szünteti meg a képviseletét, amelybe Magyarország is beletartozik.

A VisitBritain a költségminimalizálás érdekében kénytelen tengeren túli jelenlétét csökkenteni, és a jövőben 35 helyett csupán 21 piacon (24 városban) lesz jelen. A 21 piac is nagyon széles földrajzi lefedettséget biztosít, és magában foglalja a turizmusból származó bevételek 80%-át adó országokat.