Ha nincs aprója a sofőrnek, gyalogolj

2017-11-30 16:57:00 Kail

hírkép

Van úgy, hogy a tél első napján inkább otthon hagyná a kocsit az ember lánya. Miért is ne, hisz ott a tömegközlekedés. A hírek szerint a világ egyik legjobbika.



Szóval elindul az ember lánya, mert dolga van ugye. Kocsi otthon marad, nem kockáztatunk az első hóban, amikor köztudomásúlag egy gigantikus dugó a város. És ott a BKV. A 2. kerületi megállóban nincs automata. Miután váratlanul jött a kényszer szülte ötlet a buszozásról, a retilkülben sem sorakoznak a jegyek.  Sebaj, a buszon is lehet jegyet venni, hisz ezért van az, hogy csak az első ajtón engednek felszállni.

Igen ám, csakhogy a jegyhez hasonlóan apró sem lapul a kistáskában. Mert nem készültünk, ugye. Bájos mosoly. jegykérés az egyik oldalon. Savanyú tekintet, nincs visszajáróm a másikon. A sofőr, aki szintén nő, úgy dönt: ez így nem mehet. Leszállít a buszról. A hőn áhított cél, a hűvösvölgyi végállomás, ahol jegyet is lehet kapni, három megálló. BKV (vagy Budapesti Közlekedési Rt.) 2017. De majdnem 2018. Rendszám a szerkesztőségben.