Toleranciára nevelne a Melanin Istennő

2017-06-14 01:01:00 superadmin

hírkép

Az istennőt nem kell megmagyarázni, ha valaki ránéz a huszonegy éves, szenegáli származású modellre, és a melaninról is elég most annyit mondani, hogy ez a neve a szervezet által termelt sötét pigmenteknek.



Sötétke, az Éjszaka Lánya, a Csillagok Anyja - ilyen, és ezekhez hasonló (gúny)nevekkel illették a kamasz szépséget, amikor tizenöt évesen szülőhazájából Párizsba költözött. A váltás azért is volt nehéz a számára, mert nemcsak egy másik kultúrában találta magát hirtelen, hanem a világnak egy olyan szegletében lelte meg az új hazáját, ahol a szokatlanul sötét bőrét látva legalább is meglepődtek az emberek.

Mérges lettem, amikor azt vettem észre, hogy furcsán méregetnek - emlékezett vissza azokra a nehéz időkre Khoudia egy korábbi interjújában. A párizsiak még arra is képesek voltak, hogy megállítsák az utcán az akkor még ismeretlen szépséget, és arról faggatták, hogy mitől ilyen fekete a bőre. Egymás után kapta a furcsa beceneveket, majd amikor elmúlt az emberek értetlensége miatt érzett kezdeti mérge, ő maga is elgondolkodott azon, hogy kitalálhatna magának valami jót, valami szellemeset. Így esett a választása a Melanin Istennőre, és azért éppen erre, mert Khoudia úgy érzi, ez a jópofa becenév alkalmas az emberek nevelésére, arra, hogy mindenki nyitottabb és elfogadóbb legyen azokkal, akik valamilyen tulajdonságukban eltérnek a nagy többségtől. A szenegáli lány egyébként egy éve már New Yorkban él és tanul, itt is modellkedik, és komoly szerepet vállal A Színes lány projektben.