Ide menjen sielni!

2011-01-31 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Az idei télen immáron másodszor veselkednek neki a hazai sípályaüzemelők a szezonnak. December közepén már két hétig hó borította a magyar lejtőket is, amely aztán Karácsony után hipp-hopp elolvadt. Most ismét itt a havas tél, benépesültek a pályák. De hová utazzon, aki biztosra szeretne menni?



Három szempont, három ajánlat. Távolság, hóbiztosság, sznobizmus. Kicsiben mindegyik megtalálható Ausztriában, de mi mást ajánlunk. Közelebbit, hóbiztosabbat, puccosabbat.

A Budapestről mindössze 200km-re található Donovaly összesen 11km hosszú sípályával rendelkezik, a Nova-Hola hegycsúcsra 16 felvonó szállítja az utasokat. Kezdődnek és fiataloknak ajánljuk, akik egy fárasztó ám üdítő síelés után szívesen vágnak még bele az éjszakai pezsgésbe. Átlagosan egy 4-ágyas szobáért 3napra 20-24 ezer forintot fizetünk.

Svájcban találhatók Európa leghóbiztosabb sípályái, így ha gyerekkel megyünk nem is lehet kérdés mit válasszunk. A Zermattban található leghosszabb sípálya 17km-es. Ez a felnőttek számára lehet izgalmas, viszont gyönyörű környezetben túrázhatunk, ha a gyermekek elfáradtak és nyűgösködnek, de akár egy finom ebédre is beülhetünk egy páratlanul bájos hegyi étterembe.

A luxust és exkluzivitást kedvelők síparadicsoma Aspenben, Amerikában, Colorádóban található. Itt nem lehet szobát foglalni, hanem a tehetősek luxuslakosztályokat bérelhetnek, melynek ára egy hétre közel 1 millió forint. A jacuzzi, fitneszterem, szauna, pezsgőfürdő alapszolgáltatás, de saját személyzetet is igénybe vehetünk. Az amerikai elit kedvenc síterepén olyan hírességek vásároltak házat, mint Kurt Russel, Kevin Costner, vagy éppen Mariah Carey.

 



Magyarországon Eplény és Mátraszentistván a két leghóbiztosabb pálya.