Gálán az év magyar gyárai

2017-05-25 08:42:00 Kail

hírkép

A versengést a hazai üzemek között a PPH Media hirdette meg. Az összetett díjat a pneumatikai gyártó Aventics Hungary Kft., a textilipari Naturtex Kft. és a csomagolóanyagokat előállító Adu Alba Kft. nyerte.



Ez a három vállalat viselheti az Év Gyára 2016 kitüntető címet. A díjátadón Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, a zsűri tagja kiemelte: a tárca támogatja a versenyt, amely a gyártó, termelő cégek széles körének biztosít lehetőséget a megmérettetésre. A magyar GDP-n belül az ipari termelés részaránya folyamatosan nő és ehhez az itt induló cégek is jelentősen hozzájárulnak.

A PPH Kiadó második alkalommal hirdette meg a versenyt azzal a céllal, hogy megtalálja az év legjobb termelő egységét, szektortól függetlenül. A kétfordulós megmérettetésen idén 7 vállalat került a finisbe. Ismét nagyon színes volt a mezőny: a versenyzők között volt műanyagipari gyártó, textilipari vállalat, ipari automatizálással foglalkozó multicég, gyógyszergyártó telephely és repülőgépipari szereplő is. A Process Solutions tanácsadó cég által összeállított kérdőíves kitöltést követően a második fordulóban tett helyszíni értékelést egy szakmai zsűri bírálta el, majd meghozta a döntést.