Gurul a pillepalack is

2011-01-28 00:00:00 V.J.

hírkép

Amerikában még az év vége előtt, Európában pedig jövőre piacra kerül az új focus elektromos kivitele. A különösen takarékosnak ígért, 136 lóerős modell helyi szinte nulla károsanyag-kibocsátással üzemel.



A Focus Electric modellben a lehető leginkább környezetbarát anyagokat használják fel. Az olajbázisú alapanyagok helyett újrahasznosított és megújuló forrásokból származó anyagokat alkalmaznak, így a lehetséges minimumra szorították az újak mennyiségét.

"Határozott szándékunk, hogy számos műanyag részegységben a lehető legnagyobb mennyiségű lakossági hulladékot hasznosítsunk" – mondják a fejlesztők. A kocsitest alatti védőburkolatok, a kerékjárati ívek és a légszűrők gyártása során  pillepalackok és a tejesdobozok anyagát alkalmazzák.

A lakossági hulladék felhasználásával készült műanyagok megtalálhatók a kárpitokban, a tetőborításban és a lökhárítókban is, de a Focus Electrichez kifejlesztett otthoni töltő külső borítása is több mint 60 százalékban lakossági hulladékból készült műanyagból áll.