Régi vasmű a lakása.

2011-01-20 00:00:00 superadmin

hírkép

Évi 23 millió dolláros fizetésébol nyugodtan megengedhetné magának, hogy Malibuban, Bel Airben vagy Beverly Hillsben éljen, akárcsak sztárkollégái.



Az épület Los Angeles egy régi, az 1800-as évek elején benépesült kerületében, Silver Lake-ben áll. A Hollywoodtól keletre fekvő, bohém hírű kerületben értelmiségiek, művészek,
valamint számottevő leszbikus és meleg közösség él, és az USA leghíresebb modern épületeiből többet is találhatunk errefelé, köztük Richard Neutra osztrák származású tervező lakását és irodáját. Sutherland potom 700 ezer dollárért vette meg a 6000 négyzetméter alapterületű épületet 2002-ben.

A színész egy agglegényálmot váltott valóra: az egykori raktár földszintjén egy hangstúdió kapott helyet, melyben gitárgyűjteményének hatvan különleges darabját tartja. Bár csak hobbiból gitározik, nagyon komolyan veszi a stúdióban dolgozó fiatal zenészek, együttesek munkájának támogatását. Ez öszszeköti őt az utca világával – nyilatkozta egy interjúban. A stúdió fölötti emeleten pedig egy ízlésesen berendezett luxuslakás várja, szaunával és konditeremmel.

Az egylégterű loft-lakás szobái egymásba nyílnak, csak függönyök választják el őket. Padlófűtés melegíti a csaknem 8 méter belmagasságú teret, melyet ügyesen elhelyezett halogénizzók világítanak meg. A fa tetőszerkezet, a betonpadló és a – biztonsági szempontból bizonyára hasznos – ablak nélküli téglafalak is csupaszon állnak, megőrizve ezzel az egykori vasmű hangulatát. A konyha, az étkező, a tágas nappali, a három hálószoba és a négy fürdő bútorai is mind cédrusfából készültek, a nappaliban pedig hatalmas bőrkanapék terpeszkednek a gigantikus plazmatévé előtt.