Tiltják a pornót

2011-01-11 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Nem lehet pornót nézni Indonéziában a Blackberry telefonokról a jövőben. A készülék gyártója az indonéz kormány kérésére hivatkozott. A muszlim országban szigorúan tilos a felnőtteknek szóló tartalmak közzététele.



A délkelet-ázsiai országban több mint kétmillióan vannak a Blackberry-tulajdonosok, akiknek többsége az internetet is az okostelefonokon keresztül éri el. Ráadásul a Blackberry a speciális adattovábbítási rendszerét (saját műholdon adnak) a kormányok nem tudják blokkolni. A többi között ezért is volt népszerű a készülék.

A kormány amúgy a pornó letiltása mellett a RIM indonéz ügyfeleit kiszolgáló szerverek Indonéziába költöztetését, valamint a megfelelő hatóságoknak a titkosított adatokhoz való hozzáférést is kérnek. A Blackberry gyártója közleményben jelezte, hogy eleget fog tenni a kormány kéréseinek.

A RIM egyik leggyorsabban növekvő piacának tekintett Indonéziában 2008-ban fogadták el azt a pornográfia-ellenes törvényt, amelyet sokan az iszlám egyre növekvő befolyásaként értékelnek..



A Blackberryket több arab országban nem nézik jó szemmel.