Kisiklott egy vonat New Yorkban

2017-01-05 11:27:00 Karakai

hírkép

Több mint száz ember megsérült, amikor egy vonat belement az állomás épületébe Brooklynban, miután ismeretlen okból kisiklott. A sérülések szerencsére nem komolyak.



New York állam kormányzója a helyszínre sietett és kijelentette: Hobokenhez képest ez nem komoly baleset! Andrew Cuomo kormányzó arra célzott, hogy a New Yorkba tartó vonat belerohant az állomás épületébe Hobokenben múlt szeptemberben. Egy ember meghalt és több mint száz megsebesült.

Az amerikai sajtó akkor is és most is arról írt, hogy a vasúti pályák elhanyagoltak, mert a karbantartás nem megfelelő. A tulajdonosok ugyanis ezen spórolnak. Donald Trump a választási kampány során épp azzal érvelt, hogy fel kell újítani az USA egész infrastruktúráját. A megválasztott elnök 1000 milliárd dollárt szánna erre.

Az még nem egészen világos, hogy a hatalmas összeget hogyan teremtené elő, de abban minden szakértő egyetért - és ezt erősíti meg a mostani newyorki vasúti baleset is - hogy alapos felújításra szorul az infrastruktúra az egész Egyesült Államokban.