Hamarosan felhőszakadás lesz Budapesten

2016-07-28 08:51:00 seifert.p

hírkép

Továbbra is az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás veszélye miatt. Budapest északi részén már dörög az ég.



Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki veszélyjelzésében azt írta, hogy kora délutánig a Dunántúlon és a középső országrészben kell nagyobb számban zivatarok kialakulására számítani, később ennek súlypontja egyre keletebbre tolódik. Főként a lokálisan, rövid idő alatt lehulló nagy (20-60 milliméter) mennyiségű csapadék lesz jellemző, de néhol jégeső és viharos széllökés is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a hőmérséklet délután általában 24-29 Celsius-fok között valószínű, de a hosszabb ideig napos keleti megyékben ennél melegebb is lehet. Késő estére 19-24 fok közé csökken a levegő hőmérséklete.

Később néhány megyében és a fővárosban másodfokúra emelte a felhőszakadás miatti figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Több járásban már a narancssárga riasztást is kiadták, ezeken a területeken a következő órákban arra kell számítani, hogy rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.



9.10 perckor elérte Csillaghegyet az villámlós eső.