Egy brit Napoleon Budapesten

2016-05-05 13:21:00 seifert.p

hírkép

Nem csatázni, zenélni jönnek Budapestre a Napoleon zenekar tagjai. Az A38-on lépnek fel, ráadásul nem lesznek egyedül. A koncert az európai tehetségeket támogató Liveurope programsorozat része. Az előzenekaruk, a magyar Satelles fellépését a Cseh Tamás Program támogatja.

 



A neve ellenére brit Napoleon a szigetország dallamos hardcore-jának egyik legnagyobb ígérete. A tavaly már Budapesten járt kvartett visszatér, ezúttal már főzenekarként az A38 Hajóra, hogy bemutassa rég várt első nagylemezét. A koncert aktualitását mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a Newborn Mind öt nappal a budapesti fellépés után jelenik meg hivatalosan.

Az exeteri Napoleon meglepően "régen" alakult, legalábbis ahhoz képest, hogy csak most jelenik meg első nagylemeze. A 2010-ben összeállt zenekar eredeti énekese, Josh Baker aztán elhagyta a zenekart, de a Napoleon minőségi cserét csinált. A Climate frontembere, Wes Thompson állt a helyére, és a Napoleonnak 2015-re már kisebb kultusza alakult ki. A dallamos-melodikus hardcore-t játszó zenekar tavaly Budapesten is fellépett az Obey The Brave előzenekaraként.

Az egyre bővülő rajongótábor már több mint négy éve várja az első nagylemezt, de eddig kénytelen volt beérni két EP-vel, meg néhány videóklippel. Már tavaly szó volt a megjelenésről, de a Basick Records végül idén májusra tolta az időpontot. Így aztán a Napoleon komoly európai turnéval köti össze a Newborn Mind megjelenését, aminek Budapest is állomása lesz.