A MUISZ Tunéziában tartja éves közgyűlését

2016-03-06 18:26:00 Hajdú Anna

hírkép

Megállapodást írt alá a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal, amelynek értelmében a magyar szervezet fennállásának 42 éves történetében először fogja külföldi helyszínen megrendezni éves közgyűlését.



A budapesti Marriott Hotelben tartott ünnepélyes eseményen dr. Erdei Bálint, a MUISZ elnöke a Világszám.hu-nak kiemelte, az, hogy a MUISZ tagjai Tunéziába utaznak, példaértékű. Az elnök utalt arra, hogy néhány nappal ezelőtt Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke nyilatkozta, hogy az észak-afrikai ország biztonságos. Hamar megtelt a közgyűlés utaslistája. Dr. Erdei Bálint hozzátette, bíznak abban, hogy összességében, minden desztináció tekintetében is emelkedik az utazási kedv.

Tunézia magyarországi nagykövete, Samia Ilhem Ammar asszony elmondta, a MUISZ gesztusa jelzi, Magyarországon a fájdalmas események ellenére is nagy a bizalom az észak-afrikai ország iránt. A magyar utazási irodák képviselőinek látogatása azonban csak az első lépés a két ország között kapcsolatok élénkítésének folyamatában. Tunézia a 2016-os budapesti Afrika Expón is képviselteti magát, ezen felül a két ország létrehoz egy gazdasági vegyesbizottságot, amely meghatározza az együttműködés legfontosabb irányvonalait. A turizmus kiemelt szerepet kap majd a tárgyalások során.

Abdellitaf Hamam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója kiemelte, Magyarországot az új, demokratikus Tunézia fontos partnerének, támogatójának tekintik, nagy elismerés a magyar partnerrel aláírt megállapodás. Azok a turisták, akik ellátogatnak az észak-afrikai országba, nem csupán egy mediterrán ország kellemes adottságait élvezhetik, de az európai kulturális kapcsolatokkal és múlttal rendelkező országban jazz-, film-, és zenei fesztiválokon is részt vehetnek. Ráadásképpen megtapasztalhatják, milyen vendégszerető és nyitott az ország a terrorizmus csapásainak ellenére is. A történteket követően a tunéziai kormány minden szükséges óvintézkedést megtesz, hogy garantálja a turisták biztonságát – mondta el a Világszám.hu-nak Abdellitaf Hamam.

Kép: emiratesholidays.com