A magyar zászló trendi viselet lett Malawiban

2015-11-06 16:22:00 V.J.

hírkép

Izgalmas Magyar Napot rendezett Malawiban a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ. (HTCC). Az eseményről az Africafe.hu poptarisznya című műsorában mesélt az út egyik résztvevője, Kiss Róbert Richard.



A gulyásleves, Túró Rudi és még sok más magyar gasztronómiai különlegesség hamar utat talált az afrikai szívekhez és gyomrokhoz. Blantyre igazi afrikai nagyváros, ahol egymillióan élnek. Nemcsak az érdeklődő helyi üzletemberek, de sokan mások is részt vettek az elmúlt hétvégén megrendezett Magyar Napon.

Bőven van lehetőség az áruválaszték bővítésére Malawiban. Bár az emberek jövedelme ma még európai léptékkel mérve szerény, de minden újdonságra nyitottak és a felvonultatott magyar termékek is mindenkinek megnyerték a tetszését.

Bár a napi Túró Rudi adag beszerzése ma még kicsit problémás, de semmi sem áll útjába az együttműködésnek. Így van ez szinte a gazdaság minden területén. Persze a Magyar Nap sokkal többről is szólt. Az embereket roppantul vonzották az egzotikus Magyarországról érkezett vendégek. A magyar szó nem újdonság errefelé, hiszen az AHU orvosai sokszáz beteget látnak el naponta. Nem véletlen, hogy a helyben sütött magyar pogácsába tűzött magyar zászlócskákat napokig viselték a helyiek Blantyre utcáin.

 

Fotó: Kiss Róbert Richard