Utazás kiállítás háború és Covid idején

Összesen egy pavilon telt meg kiállítókkal

[KTGY] publikálva: 2022-03-05 09:48:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Hol van már a 90-es évek karneváli hangulata, mikor az összes utazási iroda és a fél világ részt vett az Utazás kiállításon.


Most a teljesen megújult Hungexpo területén egy pavilonban voltak a hazai és külföldi kiállítók. A szakma képviselői azért ott voltak, néha stand nélkül, de nem hagyták ki a lehetőséget a személyes találkozásra.

Voltak fontosabb külföldi vendégek is, így például Egyiptomból eljött és prezentációt tartott az ország turizmusért felelős miniszterelnök-helyettese, Ghada Samir Shalaby. Elmondta, hogy országa tárt karokkal várja az utazókat két nagyon nehéz év után. Az előadásának a címe: Miért Egyiptom legyen a következő úticél?, melyben kiemelte, hogy országa, amit lehet, megtesz a turisták biztonságának érdekében.

Az újdonságok között megemlítette, hogy már van elérhető árú légijárat Sharm el Sheikh - Luxor között. Kérdésünkre, hogy a Sínai-félszigeten milyen a biztonsági helyzet, a miniszterhelyettes asszony elmondta, hogy nincsenek problémák, el lehet látogatni a Szent Katalin kolostorba vagy akár busszal is el lehet utazni Kairóba. A kérdésre, hogy mikor nyílik meg a Grand Egyptian Museum (Nagy Egyiptomi Múzeum) a gízai piramisoknál, a válasza az volt, hogy ez függ a COVID és hát az általános világhelyzettől is, de várhatóan a jövő évben lesz.

Idén is van Afrika Expo és Vásár. A Közel Afrikához Alapítvány idén egy, a kontinensen nagyon fontos probléma megoldásában kér segítséget. Ők most konkrétan Maliban szeretnének segíteni a nők ezrein, akiknek egy brutális szokás miatt megcsonkítják a nemi szervüket, s emiatt a nemi életük egész életükben nagy fájdalommal jár. Kampányukkal egy helyi szervezetet támogatnak, akik a csonkítás betiltásáért harcolnak. Úgy fogalmaztak, "ők kiismerik magukat a terepen és tudják, hogy kell erről beszélni". A politikusoktól indulnak, s a helyi vezetőkön keresztül eljutnak egészen azokig a hölgyekig, akik elvégzik a csonkolást. Van erre ENSZ kampány is, de Maliban ez egy általuk szervezett és részben finanszírozott meggyőző kampány. 2000 dollárt terveznek gyűjteni, amiből a helyi csapat 30 találkozót tud megszervezni.

A népszerű utazó blogger Kisgyörgy Éva, Travellina nem nagyon állt le az utazással a járvány alatt sem. Most jött vissza Mexikóból és márciusban igaz csak országon belül, de folyamatosan úton lesz. Mivel a fő bevételi forrása az AIRBNB lakáskiadás, kicsit aggódik a helyzet miatt.

Révész Róbert, a PR in Hungary értékesítési igazgatója szerint a háború hatása ilyen rövid távon még nem érezhető, de valószínűleg azzal fog járni, hogy mindenki kivár, hogy hogy alakul a helyzet.

Kirgizisztánnak volt standja az idei kiállításon, s ahogy az egyik kinti utazási iroda képviselője, Asylbek Rajlev elmondta, a beutazáshoz tavaly év vége óta csak egy előzetes teszt kell. Mivel Európából jön a legtöbb vendégük, a háború mindenképpen befolyásolja a forgalmukat. Fő szezonjuk a nyár és addig bíznak benne , hogy javul a helyzet.

Tóth Attila, az Aviareps vezetője szerint mindenki bízik abban, hogy a mostani válság minél hamarabb és minél fájdalommentesebben megoldódik. Véleménye szerint az oroszországi turizmus lesz az egyik nagy vesztese a helyzetnek, de egy háború mindig leállítja a turizmust, így hatása az egész világon érezhető már most is.

"Vagy háború vagy turizmus, a kettő együtt nem fér meg" - mondta Attila. A járvánnyal kapcsolatban az utazások legnagyobb gátja az érkezéskori PCR teszt, ami romba döntheti az utazási terveket és ezért az olyan országokba, melyek ezt kérik, alig van beutazó.

Újabban az Emirátusokhoz tartozó Ras al Khaimah képviseletét is ellátják, ahova csak indulás előtti PCR teszt kell, és emiatt egyre többen választják úticélul. Egy érdekes dolgot említett még meg - aki több éjszakát eltöltött Ras al Khaimahban, és elindul utazása következő állomására, ahová PCR teszttel engedik csak be, a tesztelést nekik ingyen elvégzik. Sőt, ha valaki ott kapná el a járványt, a kezelése is díjtalan.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
A durvánál is durvább válság jöhet
A Fitch még pesszimistább, mint eddig volt
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
A Rodoszi kolosszus nyomában
Egy mesés görög úti cél
RECIKLI
Tini verte át a Twittert
Politikusi kamuprofil

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--