Magyar rendező filmjének producere Scorsese

Pieces of a Woman

[Kail] publikálva: 2020-08-18 18:19:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Martin Scorsese Oscar-díjas rendező executive producerként csatlakozik Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének csapatához - közölte a produkció kedden az MTI-vel.


A BRON Studios Los Angelesben jelentette be kedden, hogy Martin Scorsese csatlakozik a produkcióhoz, amelynek világpremierje szeptemberben a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz, amit a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon megrendezett gálavetítés követ.

A produkció főbb szerepeit Vanessa Kirby és Shia LaBeouf játssza, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmy Fails és Sarah Snook is látható lesz.

A Pieces of a Woman Mundruczó Kornél első angol nyelvű, külföldi gyártású rendezése. Munkásságát a tengerentúli szakma régóta figyelemmel kíséri, többek között olyan, a cannes-i filmfesztiválon bemutatott filmek miatt, mint az Un certain regard fődíjas Fehér isten - áll a közleményben.

Mint írják, Martin Scorsese, a modern filmművészet egyik legelismertebb alkotója, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek mint az Az ír (2019), A Wall Street farkasa (2013), a Nagymenők (1990) vagy a Taxisofőr (1976). A közleményben a rendezőt idézik, aki döntését úgy indokolta: "igazi szerencse, amikor olyan filmet lát az ember, amely meglepi. Segíteni abban, hogy utat találjon a széles közönséghez, amit igazán megérdemel, pedig egyenesen kiváltságos".

"A Pieces of a Woman számomra egy mély és egyedülállóan megindító tapasztalás volt. Az első jelenettől fogva megragadott, és ez az élmény csak fokozódott, ahogy néztem, miközben elbűvölt a filmkészítés és a pazar színészi játék, amelyben régi kollégám, Ellen Burstyn is ragyog" - fogalmazott a rendező.

"Úgy érzed, mintha egy családi krízis és egy erkölcsi konfliktus örvényébe csöppentél volna, annak apró részleteivel együtt, melyek gonddal és együttérzéssel, de bírálat nélkül vannak megrajzolva" - mondta, hozzátéve, hogy Mundruczó Kornél könnyed és magával ragadó stílusa vezeti a kamerát, mely magához vonzza a tekintetet, és ez által lehetetlen nem együttérezni a szereplőkkel.

Mundruczó Kornélt is idézik, aki elmondta: elmondhatatlan kiváltság, amikor egy olyan művész értékeli a munkáját, aki kívül-belül ismeri a filmkészítés minden részletét. "Az ember mindig sebezhetőnek érzi magát, amikor intim és szívéhez közel álló anyagon dolgozik, de a tény, hogy Martin Scorsese csatlakozott a Pieces of a Woman csapatához, a fantasztikus színészgárdán és stábon túl, valódi visszaigazolás arra, hogy megéri azt kockáztatni, hogy valami igazán személyeset alkothassunk" - mondta a rendező.

A filmes és színházi munkáival világszerte elismert Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmjének történetében Martha és Sean Carson (Vanessa Kirby és Shia LaBeouf) szülői örömök elé néző bostoni pár, akiknek az élete visszafordíthatatlanul megváltozik egy tragikus otthonszülés hatására. A transzcendens történetben a fiatal édesanya gyásza az egész családját megrázza. A nő saját utat választ, amely során megtanul együtt élni hatalmas veszteségével és képessé is válik a továbblépésre.

A film forgatókönyvét Wéber Kata saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írta. Alkotótársával Mundruczó Kornéllal ez az eddigi legszemélyesebb filmjük.

A film executive producere Petrányi Viktória, aki Mundruczó Kornéllal együtt alapította meg produkciós vállalatukat, a Proton Cinemát, és az egyetemi évektől kezdődően minden filmjükön együtt dolgoznak.

A Pieces of a Woman című filmben a vágást a rendezővel ötödik alkalommal együttműködő Jancsó Dávid jegyzi, míg új alkotótársként a norvég Benjamin Loeb operatőr, a kanadai Sylvain Lemaitre látványtervező, valamint az Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore is csatlakozott a produkcióhoz.

A film az amerikai-kanadai BRON Studios és a Little Lamb gyártásában, a Creative Wealth Media és a hazai Proton Cinema közreműködésével készült. A film producerei Kevin Turen, Ashley Levinson (Eufória) és Aaron Ryder (Arrival, Donnie Darko). A filmet a BRON Studios forgalmazza világszerte, és a tervek szerint Magyarországon is hamarosan bemutatják.

© vilagszam.hu

(Forrás: MTI)




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Megint tarolt az 1917

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Mi könnyíthet egy fáraó szívén?
Látogatás a Királyok völgyében és Hatsepszut templománál
RECIKLI
Mi lesz digitális javainkkal a halálunk után?
Hogyan örökítsem át a titkos jelszót?

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--