Evolúció a hazai tányérokon

Megjelent a magyar Gault&Millau étteremkalauz

[superadmin] publikálva: 2012-04-26 15:43:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Boscolo New York Palace

Legyen vége az egysíkú unalmas ételeknek és az egysíkú unalmas éttermeknek! A magyar konyha akkor lesz világhírű, ha a hagyományai mellett mindennap megújul és minőséget produkál. E két gondolat jegyében adták át idén is a IV. Hagyomány és Evolúció szakácsverseny díjait Magyarország legjobb gasztronómusainak.


A konyha éppúgy fejlődik, mint az élet maga. Ételek jelennek meg és tűnnek el, ahogyan a kor halad előre. Ahogy Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület egyik életrehívója elmondta, a gulyáskommunizmus idején Magyarország szinte kimaradt a világon végigsöprő gasztronómiai forradalomból. Nálunk eluralkodott a szürkeség és az igénytelenség. Sokáig a rendszerváltás után sem volt ez másképp. Jellemző, hogy a nemzetközi étteremkalauzokban nem találtunk magyar éttermet Európa legjobb 1500 vendéglátóhelye között.

Hogy ez megváltozzon és a nemzetközi gasztronómiai revolutio-ból legalább evolúció legyen a tányérokon, komoly munkát végzett az egyesület.

Ennek egyik fontos eleme az immár negyedik alkalommal meghirdetett, OTP Klub által támogatott Hagyomány és Evolúció szakácsverseny, melynek döntőjében 13 szakács szerepelt. A mai díjátadó ünnepségen természetesen a hazai szakácsvilág és gasztronómia színe-java megjelent és a díjazottak saját különleges receptjeikkel kínálták meg a nagyszámú vendégsereget.

A döntőben pontyot és jércét kellett készíteni a versenyzőknek és a szakmai zsűri mindkét esetben Horváth Szilvesztert, a győri La Maréda főszakácsát találta a legjobbnak. A díjakat a győztesnek és a helyezetteknek Nagy Zoltán Péter az OTP Bank Nyrt. marketing igazgatója adta át. A legjobbak nagy összegű ösztöndíjakat kaptak, amelyet továbbképzésre fordíthatnak. Horváth Szilveszter az 1 millió forint mellé a nemrég megjelent Modernist Cuisine című ötkötetes gasztronómiai alapművet is hazaviheti, természetesen csak az után, ha mindenki megkóstolta különleges ízeit.

Külön köszöntötték Széll Tamást - két korábbi Hagyomány és Evolúció verseny győztesét -, aki a verseny harminc éves történetében első magyarként bekerült a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or Lyoni világdöntőjébe.

A rendezvényen mutatták be az első hazai Gault&Millau étteremkalauzt, melyben az anonim bírálók 328 hazai éttermet teszteltek, valamint 107 borászatot és 407 szállodát értékeltek. Ilyen alapos helyzetkép még soha nem készült a hazai vendéglátásról. A GM tesztelői szerint az ország két legjobb étterme a budapesti Costes és az Onyx.

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
A pápa is aggódik a klímaváltozás miatt
2015-re elkészül a zöld enciklika
PÉNZTÁRCA
Rossz üzlet fociklubba fektetni
Hatalmas bukás lehet egy profi egyesület
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Ha jobbról jön egy autóbusz
Lenyűgöző londoni közlekedés
RECIKLI
Miss Éden - szépségek talpig hulladékban
Nagyon menő a környezettudatosság

Itt jártunk: Moszkva

TOP
PIKÁNS

1. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

2. Rendőrök a budapesti robbanás áldozatai

Megváltozik a főváros közlekedése a lezárások miatt

3. Weisz Fanni gyönyörű volt Áder János oldalán

Az államfő beszédét jeltolmácsolásban is láthatták

4. Már tudni, kié a Dunában talált 130 ezer euró

A bécsi rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Így mondják külföldiek, hogy cipőfűző

Vicces videót csinált a Középsuli

2. Most megtudhatja az igazat a Sound világáról!

De mit jelent az, hogy veretés?

3. Később kezdik ma a szexet

De miért?

4. Életfogytiglant kaphat a szexguru

Szexrabszolgákat nevelt és kínált

5. Melleket markolászott a lord

Szexuális zaklatás az elit szintjén

6. Ondóval töltött palacsintát kaptak a tanárok

Durva volt az iskolai főzőverseny

7. Mások jobban szerettek mint én

Az életműdíjas színész szerelmeiről

8. A királykisasszony és a sámán

Norvég tündérmese

9. 2500 dolláros büntetés egy csókért - videó

A vérmes bolgár sportoló esete a riporternővel

10. Szexi, vad, flegma vagy cuki?

Ismerjük meg a díjnyertes DJ-t!

Műsoraink
2019.07.19. 18:35 Világszám - Inforádió
Szentpétervár
2019.07.20. 10:05 Világszám - Inforádió
Moszkva
2019.07.21. 10:35 Világszám - Inforádió
Szentpétervár ism.
Közösség
Nap lánya

Leopárdmintás bikiniben hódít

Szófelhő / Archív
--